
- تاریخ ارسال : پنجشنبه 25 بهمن 1397
- موضوعات : سربازی ومعافیت , چگونه از سربازی معاف شویم؟ ,
- بازدید : 8 مشاهده
کسی که خدمت سربازی نرفته آیا نفر اول کنکور بشه کارت معافیت مستقیم میگیره !؟
شرایط معافیت سربازی کنکور
شرایط معافیت رتبه های برتر کنکور
کسی که خدمت سربازی نرفته آیا نفر اول کنکور بشه کارت معافیت مستقیم میگیره !؟
شرایط معافیت سربازی کنکور
شرایط معافیت رتبه های برتر کنکور
یک سوال همیشه درباره سربازی وجود داشته است؛ چرا سربازی در ایران حرفه ای نمی شود؟ برخی می گویند در زمان صلح می توان قانون را به گونه ای تغییر داد که سربازی مانند کشورهای دیگر حرفه ای شود.
پس از انقلاب فرانسه که دموکراسی مطرح شد، ارتش که جزیی از طبقه اشراف بود، مردمی شد، به همین دلیل سربازی را عمومی کردند. دلیل هم این بود که در زمان جنگ، عده خاصی، مردم را بسیج می کردند تا به جنگ بروند و کشته شوند، در زمان صلح هم آن طبقه اشراف نظامی، مردم را غارت می کردند. به همین دلیل نظام را عمومی کردند. پس از آن هم سربازی به ایران وارد شد. بنابراین سربازی مانند بسیاری از علوم و تکنولوژی، از کشورهای دیگر به ایران وارد شد. کشورهای اروپایی تا زمانی که احتمال حمله نظامی زمینی می دادند، سربازی عمومی داشتند و حتی در آن زمان اروپایی ها از کشورهای عربی و آفریقایی می خواستند که ارتش مردمی داشته باشند و به آنها انتقاد می کردند. پس از جنگ سرد و اطمینان از وجود نداشتن جنگ زمینی، ۴۰ کشور تصمیم گرفتند سرباز حرفه ای داشته باشند.
اما در آمارهایی که منتشر می شود، حدود ۱۲۰ کشور، سرباز حرفه ای دارند.
بسیاری از کشورها، هیچ گاه زیر بار ارتش عمومی نرفتند و به همین دلیل اصلا سربازی به معنای عام نداشتند که بخواهند حرفه ای کنند. اما در ایران امکان حرفه ای شدن سربازی وحجود ندارد. متاسفانه برخی می گویند در ایران هم باید سربازی را حرفه ای کرد. کشور ما از نظر سوق الجیشی و تهدیدات و راهبرد دفاعی از اساس با دیگر کشورها تفاوت دارد. استراتژی دفاعی ما مردمی است و می دانیم که اگر دشمن بخواهد تعرض کند و جنگی تعیین کننده باشد، به هر حال باید از زمین ورود پیدا کند. به همین دلیل است که می بینیم دشمن به بسیج به عنوان پشتیبان اصلی نیروهای مسلح، هجمه می کند و به سربازی انتقاد می کند. بنابراین در ایران مثل برخی از کشورها که نیروهای نظامی را جدا کردند و طبقه اشرافی نظامی بوجود آوردند، نخواهیم داشت و نیروهای مسلح ما مردمی هستند.
در این صورت باید انتظار داشت برای خوشایند شدن سربازی باید کاری کرد.
این که بگوییم به سربازان پول می دهیم تا این دوران را برایشان خوشایند کنیم هم یک شعار است چون تسهیلات تنها لازمه بها دادن به سرباز و سربازی نیست. مطمئنم اگر باز هم کشور ما با خطر مواجه شود قطعا جوانان ما به میدان می آیند. بنابراین رسانه های ما باید در مورد سربازی و شرایط آن فرهنگ سازی کنند تا این دوران دوست داشتنی و خوشایند شود.
سردار، بحثهای زیادی درباره تغییر قانون سربازی مطرح می شود و برخی این قانون جدید را سختگیرانه می دانند. چه ضرورتی برای تغییر قانون سربازی وجود داشت؟
در نظام جهوری اسلامی ایران قانون خدمت وظیفه عمومی در سال ۶۳ تصویب و در سال ۶۴ اجرایی شد. تا سال ۶۴ آخرین قانونی که در زمینه خدمت سربازی جاری بود مربوط به سال ۱۳۵۰ میشد لذا در زمان جنگ ضرورتهایی مشاهده شد تا تغییرات اساسی در قانون و آیین نامههای اجرایی ایجاد شود. از آن سال به بعد قانون بالغ بر ۵۴ بار مورد اصلاح قرار گرفت. اما تعدد قوانین مثل سرباز معلم، سرباز جهاد کشاورزی، قانون هیئت علمی، قانون واگذاری سرباز به قوه قضائیه و غیره باعث پیچیدگی کار شد، لذا تصمیم گرفته شد تا قانون سربازی مصوب سال ۶۴ با تحولی اساسی روبهرو شود. لذا ما لایحه ای تنظیم کردیم و در در سال ۸۶ به مجلس پیشنهاد دادیم. بعد چند بار حذف و اضافه، طرح اصلاح موادی از قانون خدمت وظیفه عمومی مهر ۸۸ در ۸۴ ماده در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید، اما پس از آن شورای نگهبان در ۲ نوبت در آبان و اسفند ۸۸ موضوع را بررسی و ایراداتی به آن وارد کرد؛ ایراداتی که از سوی شورای نگهبان بر این قوانین وارد بود در ۳ دسته ورود به اختیارات فرمانده کل قوا، بار مالی و ایراد شکلی آنها تعریف میشد. بر این اساس۲۲ آبان امسال برای سومین بار مجلس درصدد اصلاح ایرادات مورد نظر شورای نگهبان برآمد و قرار شد اجرای موادی که بار مالی دارد، منوط به تامین بار مالی آن باشد.
برای اینکه ما یک قانون به روز داشته باشیم و برای اینکه بتوانیم به صورت یکنواخت عمل کنیم نیازمند این قانون بودیم. ما با قانون جدید به دنبال تحکیم و تقویت بنیانهای خدمت سربازی هستیم. به توسط این قانون با افرادی که از سربازی فرار میکنند و نسبت به آن تمکین نمیکنند سختگیریهای لازم صورت میگیرد. کسانی که تخلف میکنند در قانون جدید مجازاتهای لازم قانونی در نظر گرفته شده و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است. اما در قانون جدید برای کسانی که دوره سربازی را در زمان مورد نظر انجام میدهند، سختگیریای صورت نگرفته است، اما برای کسانی که به قوانین احترام نمیگذارند، سختگیریهایی اعمال شده که به نظر عادلانه هم میرسد.
پس شما قوانین جدید را سختگیرانه نمی دانید؟ چون کاربران ما می گویند قرار بود با این قانون سربازی خوشایند شود، اما آنها اعتقاد دارند چنین نشده است.
متن کامل در ادامه ی مطلب
گذراندن دوران سربازی برای فارغ التحصیلان پسر یکی از دغدغه های بسیار مهم محسوب می شود و این مساله مخصوصا برای افرادی که در کنار تحصیل خود در شرکت های خصوصی، کار کرده اند نیز اهمیت بیشتری دارد.
فارغ التحصیلان دانشگاه ها معمولا دوست دارند در رشته خود، دوره سربازی را سپری نمایند تا در مسیر خدمت به کشور از علوم و استعدادشان استفاده مناسب شود.
خوشبختانه باید به اطلاع تان برسانیم که به تازگی تسهیلاتی برای دانش آموختگان و افراد متخصص مشغول به کار در شرکت های دانش بنیان به منظور گذراندن دوره خدمت نظام وظیفه سربازی در نظر گرفته شده است.
به موجب تعاملات انجام شده میان سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و بنیاد ملی نخبگان، مشمولان نظام وظیفه سربازی قادر خواهند بود دوره خدمت خود را در یکی از شرکت های دانش بنیان بگذرانند.
برای اطلاع از چند و چون کار در ادامه همراه دیجیاتو بمانید.
این تسهیلات به صورت پروژه های تخصصی و تحقیقاتی است که به مدت یک سال افراد متخصص مشمول خدمت نظام وظیفه را قادر می سازد تا به جای دوره سربازی در خدمت شرکت های دانش بنیان بوده و فعالیت کنند. به موجب این توافقات مقرر شده تا بنیاد ملی نخبگان حقوق یک ساله این افراد را نیز تقبل کند.
علاقمندان واجد شرایط پس از کسب تاییدیه از بنیاد ملی نخبگان، به دفتر نخبگان نیروهای مسلح استان محل زندگیشان معرفی می شوند، تا خدمت سربازی آنها در شرکت های دانش بنیان طی شود.
همچنین مقرر گردید تا در راستای ایجاد انگیزه برای بازگشت دانش آموختگان و متخصصان ایرانی به کشور، امکان استخدام این افراد در شرکت های دانش بنیان فراهم شود.
دانش آموختگان و متخصصان ایرانی حاضر در کشورهای دیگر، می توانند با وارد کردن نام و رشته تحصیلی خود در سایت بنیاد ملی نخبگان درخواست شان را برای همکاری با شرکت های دانش بنیان فعال در کشور اعلام و ثبت کنند تا رسیدگی های لازم از سوی نهادهای مربوطه صورت پذیرد.
از سوی دیگر، شرکت های دانش بنیان نیز می توانند با اعلام نیازمندی های خود در حوزه های تخصصی مورد نظرشان نسبت به جذب متخصصان و دانش آموختگان ایرانی دانشگاه های خارج از کشور فراخوان بدهند.
دستگيري پزشكي كه مشمولان را از سربازي معاف ميكرد
معافيت از سربازي با دستكاري ستون فقرات!
رییس پلیس آگاهی استان اصفهان از دستگيري يك پزشك و دلال كه با انجام عمل جراحي در ستون فقرات افراد مشمول خدمت سربازي سبب دريافت معافيت پزشكي براي آنان ميشد، خبرداد.
سرهنگ حسینزاده دراين باره گفت: در پي مراجعه فردی به هویت «احسان – س» به پلیس آگاهی و بیان مطلبی مبنی بر ايجاد ضايعه ستون فقرات که بهطور عمد توسط پزشک جراح ایجاد شده بود رسیدگی به این مطلب به صورت ویژه در دستور کار کارآگاهان اداره عملیات ویژه پليس اصفهان قرار گرفت.
وی تصریح کرد: کارآگاهان در بازجویی از شاکی متوجه شدند شاكي كه وضع مالي خوبي داشته، از انجام خدمت سربازی هراسان و حاضر به پرداخت هر مبلغی بوده تا به سربازي نرود كه تیمی از کارآگاهان آگاهي شناسایی و دستگیری متهم را آغاز کردند.
رییس پلیس آگاهی استان اصفهان ادامه داد: احسان در یکی از مجالس با یکی از دوستانش به نام «حمیدرضا» برخورد میکند و مسئله خدمت سربازیش را با او در میان میگذارد كه حمیدرضا پزشک جراح مغز و اعصابی را به او معرفی میکند که در قبال انجام یک عمل جراحی سطحی روی ستون فقرات مبلغ 14 میلیون تومان میگیرد و او میتواند با مراجعه به کمسیون پزشکی معافيت پزشکی بگیرد و وي که این فرصت را غنیمت میبیند پیشنهادش را میپذیرد و با پرداخت 14 میلیون تحت عمل جراحی ستون فقرات قرار میگیرد.
به گفته حسينزاده، احسان که از کارش راضی بوده در هر مجلسی سخن از چگونگی اخذ کارت پایان خدمتش میکرده پس از يك سال از زیر تیغ رفتنش درد شدیدی در ناحیه ستون فقرات به سراغش میآید تا حدی که طاقتش تمام شده و از پزشک جراحش به خاطر ایجاد ضایعه ستون فقرات شکایت میکند.
وي با بيان اينكه کارآگاهان پزشک جراح به همراهی دلال معاملاتش كه «حمیدرضا» نام داشت شناسایی و در اقدامی غافلگیرانه دستگیر شدند، اظهاركرد: آنان که ابتدا خود را از هرگونه بزهی مبرا میدانستند پس رویاروی با ادله و مدارک لب به اعتراف گشودند و به 14 فقره کلاهبرداری و اخذ مبالغ 12 تا 14 میلیون از هر فرد به بیش از دو میلیارد ریال کلاهبرداری اعتراف کردند.
به گفته رییس پلیس آگاهی استان اصفهان، با تکمیلشدن روند انجام تحقیقات و اقرار صریح کلاهبردارن، هر دو متهم به دادسرا معرفی و با صدور قرار روانه زندان شدند./ایسنا
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به جزئیات معافیت مشمولان غایب سربازی گفت: قانون بیمه شخص ثالث برای سال ۹۴ نیز تمدید شد.
به گزارش فارس، محمدمهدی مفتح امروز در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: آخرین جلسات کمیسیون تلفیق را برگزار میکنیم، بعد از یکی، دو جلسه دیگر کار به اتمام میرسد و برای طرح گزارش کمیسیون در صحن علنی بعد از تعطیلات ۲۲ بهمن آماده میشود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به بررسی مباحث هزینهای لایحه بودجه ۹۴ به موضوع معافیت سربازی پرداخت و گفت: کسانی که ۸ سال به بالا غیبت دارند با پرداخت جریمه معاف میشوند. جرایم از این قرار است که برای زیر دیپلم ۱۰ میلیون تومان، دیپلم ۱۵ میلیون تومان، فوق دیپلم ۲۰ میلیون تومان، لیسانس ۲۵ میلیون تومان، فوق لیسانس ۳۰ میلیون تومان، دکترای غیرپزشکی ۳۵ میلیون تومان، دکترای پزشکی ۴۰ میلیون تومان و پزشکان متخصص ۵۰ میلیون تومان باید پرداخت کرده تا معاف شوند.
این نماینده مجلس افزود: به ازای هر سال غیبت بیش از این ۸ سال ۱۰ درصد به پایه اضافه میشود و غیبت بیش از ۶ ماه نیز یک سال محسوب میشود.
مفتح بیان داشت: مشمولان متأهل ۵ درصد و متاهلان دارای فرزند بابت هر فرزند ۵ درصد از این میزان کسر میشود.
به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق دارندگان کارت معافیت موضوع این بحث، از انتخاب شدن به نمایندگی مجلس و شورای اسلامی شهر و روستا و سمتهای مدیریتی اعم از سیاسی و اداری، موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری محروم هستند.
وی با بیان اینکه دولت مکلف است ۵۰ درصد تخصیص بهای بلیط فرزندان، والدین و همسران شهدا و نیز جانبازان ۵۰ درصد به بالا منظور کند، گفت: تاکنون این موضوع برای شرکتهای دولتی بود اما بر اساس مصوبه این تخصیص برای همه خطوط هوایی توسط دولت باید تأمین شود.
وی گفت: رزمندگان معسری که حداقل ۶ ماه سابقه جبهه دارند، نباید حقوق شان کمتر از ۷۵ درصد حداقل دستمزد سال ۹۴ باشد.
مفتح تأکید کرد: همچنین قانون آزمایشی بیمه شخص ثالث که ۵ سال آن امسال به پایان میرسد، مصوب شد در سال ۹۴ نیز تمدید شود.